Llegir, escriure i la docència han estat tres de les passions vitals de Maria Àngels Bosch i Castelló (Figueres, 1943). Resident a Llançà des de fa molts anys, d'on era la seva mare, ens ha deixat als 79 anys. Persona d'una elevada cultura, era bona conversadora i estimava el paisatge de la Mar d'Amunt que cada dia podia contemplar des del seu estudi. Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, era doctora en Filologia Catalana. El doctorat el va fer amb un acurat estudi sobre Josep Pous i Pagès, de l'obra literària del qual n'era una reconeguda experta.

Professionalment, va exercir la docència en institucions destacades com l'Institut de Ciències de l'Educació de la UB, l'Institut del Teatre i l'Institut Menéndez y Pelayo. També va treballar a la Universitat Oberta de Catalunya.

Com a escriptora ens deixa un bon llegat d'obres, entre les quals destaquen Pous i Pagès. Memòries de l'exili. 1939-1940 i un Camí entre vinyes. Des d'un primer moment, va sentir-se atreta pels avantatges de les noves tecnologies, arribant a publicar diverses obres a Internet, com ara la guia Millora el teu català. L'any 2014 va estrenar la novel·la La casa de les dunes amb capítols setmanals a Emporda.info.

"Escriure m'ha transportat sempre a un món amb totes les possibilitats obertes. Fer-ho des de Llançà, mirant el mar, m'ha ajudat a trobar idees i recorreguts que intento ubicar a les meves obres", explicava temps enrere.

La cerimònia de comiat de Maria Àngels Bosch té lloc, aquest dijous, 4 d'agost, a les quatre de la tarda, a la parròquia de Sant Vicenç de Llançà.