Segueix-nos a les xarxes socials:

Espolla

Espolla esdevé seu de la XIV Trobada Gegantera amb motiu de la Festa Major de Sant Jaume

Àgata i Gregori, els nous gegants de Capmany han fet la seva primera aparició fora del seu municipi

Espolla esdevé seu de la XIV Trobada Gegantera amb motiu de la Festa Major de Sant JaumeAjuntament de Capmany

Espolla recupera la Festa Major de Sant Jaume entre el 21 i el 30 de juliol després de la pandèmia i el passat 23 de juliol ha exercit com a seu per a la XIV Trobada Gegantera.

S'hi han reunit les colles geganteres de Llers, amb el mussol Hortal, Albanyà, amb la parella formada per Bassegoda i Muga, Quimet i Demètria, el pastor i la sirena de Roses, així com la colla gegantera de Figueres.

La sorpresa l'ha brindat la colla de Gegants de Capmany, amb Àgata i Gregori, que han fet la seva primera aparició fora del municipi, compartint cercavila i plantada amb les altres colles.

Àgata i Gregori comparteixen plantada amb altres colles geganteres

Els dos gegants representen dos veïns emblemàtics de Capmany, a més d'homenatjar el món agrícola i vinícola característic del poble. Per aquest motiu, en Gregori porta una maça per aixafar raïms a la mà dreta, i l'Àgata du una galleda amb raïm a la mà dreta i un flaçó a l'esquerra.

Ambdós gegants, més de dos metres d'alçada, van ser batejats a la darrera festa major de Campmany, i provenen del taller dels artesans Ventura & Hosta de Navata.

Prem per veure més contingut per a tu