Grup Enciclopèdia ha anunciat el llançament de Kaji Manga, un segell editorial que publicarà exclusivament manga en català, coincidint aquest cap de setmana amb la celebració del Saló Internacional del Còmic de Barcelona a la Fira de Barcelona Montjuïc.

Segons ha informat aquest dissabte el grup editorial en un comunicat, Kaji Manga apareix com "una resposta necessària a una manca editorial amb voluntat d'enriquir i portar l'abundància i diversitat de les edicions japoneses al mercat català".

El director general de Grup Enciclopèdia, Joan Abellà, ha assegurat que el català "no pot quedar al marge de cap format considerat literatura", i ha dit que la tasca del grup és oferir literatura en català en totes les seves variants.

"No podem permetre que s'exclogui la gent jove per raó de llengua, sobretot en l'edat en la qual s'enganxen a la literatura, independentment del seu format", ha dit Abellà.

El grup ha dit que els últims anys hi ha hagut un augment de la publicació i el consum de manga a Espanya, i ha subratllat que Kaji Manga serà el "primer" a publicar exclusivament en català.

Kaji Manga proposarà una sèrie de títols que abastaran les diverses demografies de les publicacions japoneses i oferirà diversos gèneres.

Mercat de manga en català

L'editor del nou segell, Carles M.Miralles, ha calculat que Kaji Manga publicarà entre 60 i 70 títols a l'any i els primers títols es publicaran a la tardor, i ha afirmat que el segell "té la intenció de construir un mercat de manga en català que se sostingui en els seus propis fonaments".

Kaji significa timó en japonès, un nom amb el qual han volgut fer l'ullet a La Galera, ha explicat la directora editora de La Galera i responsable del projecte, Pema Maymó.

"El nostre objectiu és que des del primer moment que un lector mostra interès en el manga, entre els 8 i els 10 anys, tingui a l'abast títols en català", ha afegit Maymó.