Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

Óscar Caballero signa la biografia de Juli Soler, cocreador de l’exitós elBulli

Óscar Caballero signa la biografia de Juli Soler, cocreador de l’exitós elBulliPlaneta Gastro

Juli Soler que estás en la sala (Planeta Gastro) és el títol que Óscar Caballero ha posat a la biografia autoritzada del cocreador junt amb Ferran Adrià d’elBulli de Roses un dels referents mundials de la gastronòmica i durant molts anys, el millor restaurant del món. El llibre vol posar llum a través de múltiples veus a l’existència d’un home que des del 1981 i durant trenta anys, sempre en segon pla, va fer possible que elBulli arribés a tocar la glòria.

Juli Soler (1949 - 2015) «va trencar la rigidesa del servei dels grans restaurants clàssics per transformar la gastronomia en un àmbit festiu i desinhibit de la magnificència que suposava un servei estirat i altiloqüent», comenta Josep Roca en el pròleg tot afegint que ell fou «precursor de l’instint en el servei de sala per sobre de la raó». Roca el qualifica «d’atrevit, sempre excitant i inquiet» i remarca el seu «compromís amb l’equip, la seva família d’elBulli, i la família més íntima, a qui sempre va protegir i mimar amb discreció».

Óscar Caballero, l’autor, és corresponsal gastronòmic de Club de Gourmets a París des del 1981 i també, des d’aleshores, cobreix temes culturals i espectacles pel diari La Vanguardia. És autor d’una vintena de llibres, entre els quals destaca el primer que es va dedicar a El Bulli. Les quasi cinc-centes pàgines de Juli Soler que estás en la sala es poden llegir a partir d’aquest mateix dimecres, quan arriba a les llibreries.

Prem per veure més contingut per a tu