El Museu de l’Empordà amplia l’oferta de difusió de l’art organitzant el cicle «Històries de l’art», amb la voluntat d’aprofundir en diversos aspectes del món artístic a partir d’un acostament transversal i obert a tothom. Per complementar el contingut de cada curs, «Històries de l’art» s’adapta també en format podcast, que es podrà escoltar a les aplicacions Ivoox i Spotify.

Cada curs, que constarà de quatre sessions, tractarà temàtiques diferents i es realitzarà els dimarts a les 19 h a l’Auditori del Museu. Art feminista, performance, art digital, art queer, contracultura, art urbà o art fantàstic són alguns dels temes programats per a aquest any.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el dimarts 8 de març començarà el curs Una història de l’art feminista, a càrrec de Maria Lluïsa Faxedas Brujats, doctora en Història de l’art i professora de la Universitat de Girona. Tractarà sobre la història de l’art feminista explicada des dels seus inicis als anys seixanta i setanta del segle xx fins a l’actualitat, parant esment en la diversitat de materials i tècniques emprats i en les manifestacions artístiques d’arreu del món.

Aquesta primera temporada, fins al juny, també s’oferirà Una història de la performance, a càrrec de la doctora en Història de l’art i investigadora de l’art d’acció Marta Pol Rigau (mes d’abril); Una història de l’art urbà, a càrrec de la doctora en filosofia i investigadora de l’art urbà Gabriela Berti (mes de maig) i Una història de l’art fantàstic, a càrrec del doctor en Història de l’art Pere Parramon (mes de juny).

La formació és gratuïta i es fa al renovat Auditori del Museu de l'Empordà.