El concurs internacional de fotografia de la Mediterrània, MedFoto, prepara la seva segona edició. El certamen amb seu a l'Escala ha publicat aquest mes de febrer les bases de participació i el reglament que regirà la competició aquest 2022. MedFoto, organitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala, torna amb la voluntat d’arribar tant a aficionats com a professionals de la fotografia. Cada participant podrà presentar un màxim de 15 fotografies en qualsevol de les set categories proposades.

Els premis són, en total, 4.000 euros en metàl·lic que es repartiran entre les fotografies vencedores. A més, hi ha quatre categories amb premis especials.

A la categoria Votació Popular (la que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del concurs) el premi és una excursió amb veler per la Costa Brava. A la Fotografia Més Atractiva feta dins els límits geogràfics de la Costa Brava, un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per 4 a persones.

El premi de la categoria L’Escala és una nit d’hotel a l'Escala per a dues persones (amb esmorzar, un dinar o sopar) i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o a l’Alfolí de la Sal. I la categoria destinada als menors de 16 anys de Millor Fotografia, premia amb un curs de vela lleugera, creuer o rem de mar al Club Nàutic l’Escala.

Més novetats

Altres novetats d'aquesta segona edició és el canvi de nom que s'ha fet en dues de les categories. Tal com expliquen els organitzadors del concurs, la intenció és "reflectir millor la realitat de la seva dimensió". És el cas de la d’Esports, que passa a denominar-se Esports i Oci, per integrar també les activitats d’oci que es desenvolupen al voltant de l’entorn litoral i marí. I la de Conservació, que també es canvia i passa a dir-se Conservació i Canvi Climàtic, amb la intenció de recollir imatges que plasmin els efectes d’aquest fenomen tant a l’ordre del dia.

El jurat està format per un grup d’experts en el món de la fotografia i el medi marí com són Oriol Alamany; Josep Pallí; Laura Carrau; el naturalista i fotògraf Bernat Garrigós; i el biòleg Josep Vilanova. La novetat és que enguany s’incorpora el guanyador de la primera edició del MedFoto, Xavier Salvador.

Les fotografies guanyadores es donaran a conèixer el dia 5 d’agost en un acte al Club Nàutic l’Escala. A les instal·lacions de l’associació esportiva, aquell mateix dia, s'inaugurarà l’exposició de les 42 imatges finalistes. Es podrà visitar fins al 4 de setembre.

Una iniciativa conjunta

El MedFoto és una iniciativa que neix de la col·laboració entre el Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala. El seu objectiu és posar en valor la fràgil relació entre les persones i el mar, donar a conèixer els valors naturals de l’entorn marí i fomentar una actitud responsable amb el mar. Amb la recollida i la difusió del material visual del concurs, l'organització treballa per contribuir al coneixement i la preservació del medi marí.