L’exitosa proposta Taller de Cinema per a gent gran impulsada per l’Àrea d’Acció Social de Roses des de fa uns anys, s’amplia enguany a la participació de joves del municipi que vulguin formar part d’aquesta engrescadora activitat. A la possibilitat que ofereix el taller de conèixer el món del cinema a través de totes les seves vessants, se suma en aquesta nova edició la col·laboració i experiència conjunta de dos col·lectius en un projecte comú.

El Taller de Cinema permet conèixer el procés d’elaboració d’una pel·lícula, endinsant-se en les diferents fases i tasques que intervenen en la gravació d’una peça d’aquestes característiques (interpretació, guió, gravació, producció, vestuari, etc). Totes les sessions es realitzen sota l’assessorament i guiatge dels professionals de La Tramoia, empresa especialitzada en el gènere.

La proposta, ideada perquè la gent gran continuï la seva formació i es mantingui activa amb propostes culturals que faciliten la seva socialització i creativitat, creix en aquesta edició amb la col·laboració de l’Àrea de Joventut de Roses, permetent la participació de nois i noies del municipi. Un espai de coneixement mutu, d’intercanvi d’experiències i de treball conjunt, per crear noves sinèrgies i espais de convivència a Roses.

Des de la primera edició del taller l'any 2016, s’ha realitzat la gravació d’un curtmetratge (L’ocell de plomes blaves, 2017) i de dos pel·lícules (El gran home, 2018 i Sopar amb difunt, 2019).

Les activitats es duran a terme els dimecres de novembre i desembre a les instal·lacions del CAR Jove i estan obertes a joves a partir de 16 anys i sèniors a partir de 65. Les inscripcions es podran realitzar a partir del proper dilluns, 25 d’octubre, al CAR, i són gratuïtes (places limitades).