Mes d’un centenar de llibreries de Catalunya participen aquest any en la primera edició del Llibrestiu, la festa del llibre que se celebrarà el capvespre del dia 15 de juliol amb l'impuls de la Cambra del Llibre de Catalunya -que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la impressió i la comunicació gràfica- i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Barcelona, del Ministeri de Cultura i dels diferents municipis de Catalunya.

La Cambra vol desestacionalitzar els esdeveniments relacionats amb el món del llibre amb activitats potents, dinamitzar el foment lector, tot estrenyent els vincles entre els lectors i les seves llibreries, i adreçarse a tota mena de públics amb activitats variades són elements centrals de la proposta.

Llibrestiu serà una festa que portarà els lectors a les llibreries de proximitat, que tenen previst posar parades al carrer i organitzar algunes activitats dins de les llibreries, sempre respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries.

En aquesta primera edició, Llibrestiu compta amb la participació de més d'un centenar de llibreries de tota mena i mida, generalistes, especialitzades, i d’infantil i juvenil de prop de 40 ciutats i pobles de Catalunya.

A l'Alt Empordà, hi participen les llibreries l'Abacus de Figueres i Vitel·la, de l'Escala.

Ni la llibreria Edison ni la Bookman, ni La Ploma ni L’Auca de Figueres se sumen al Llibrestiu, que es fa dijous a tot el país promoguda pel Gremi i la Cambra del Llibre de Catalunya. Les tres darreres lamenten, però, no haver rebut cap notificació de l’Ajuntament per impulsar actes durant la jornada.

Llibrestiu 2021

Llibrestiu 2021