La fotògrafa figuerenca Dolors Gibert ha quedat finalista en la categoria de millor informació digital, per l'audiovisual Confinament. La finestra indiscreta, als XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La gala de premis es va portar a terme dijous passat, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona.

El programa de Ràdio Vilafant La pesca engresca, amb Josep M. Dacosta, Mercè Mayné, Víctor Grau, Francesc Galí i Salva Manera, i que abraça des de la gastronomia fins a la biologia passant per l'estudi del fons marí, també ha resultat finalista dels premis en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio.

Dotzena edició

Aquesta dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats, doncs, per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'ha convertit en la tercera més concorreguda des que es van crear els guardons, tant en nombre de treballs presentats (102) com de participants (118).

El reportatge Confinament. La finestra indiscreta és un documental audiovisual de vuit minuts de durada, format per diverses fotografies que Dolors Gibert va realitzar exclusivament des de casa seva, al carrer Oliva de Figueres, durant el confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19.

Segons explica la pròpia artista: «Des de la meva càmera vaig voler aportar un testimoniatge d'aquest període històric que ens va tocar viure». El tractament en blanc i negre de les imatges, segons Gibert, no és un recurs arbitrari, sinó un element imprescindible per tal d'emfatitzar aquells moments tristos, grisos, incerts i, en molts casos, plens de dolor. L'artista ha volgut dedicar el documental i aquest reconeixement al seu pare, que va morir de la Covid-19 mentre estava acabant d'editar aquest documental.