Després d'un cap de setmana pletòric i enèrgic amb les actuacions de Miki Núñez i els grups Manel i Stay Homas, la tretzena edició del Festival Sons del Món entra a la seva recta final aquesta setmana, a Roses. Amb gairebé totes les entrades venudes arriba aquest dijous un dels artistes més seguits del panorama musical actual i una de les millors veus que ha donat el territori espanyol. Pablo López visita Sons del Món per demostrar la seva capacitat per arribar al cor del públic, en un concert intimista i molt especial, on estarà acompanyat només del seu piano.

El malagueny ha esdevingut un dels grans artistes pop estatals, reivindicant-se com un gran lletrista que sap arribar al cor de molta gent. La seva popularitat també ha arribat a l'altra banda de l'oceà i cançons com La Mejor Noche de mi Vida o El Patio, entre altres, ja formen part de la banda sonora de la música pop actual.

Pablo López està habituat a omplir el circuit de grans espais de concerts del circuit estatal, i de fet tenia previst per a aquest estiu fer-ho presentant el seu nou disc Unikornio. Amb l'esclat de la pandèmia, l'artista, lluny d'anul·lar aquesta gira, no es va voler quedar a casa i ha volgut reinventar-se fent una gira tot sol amb el seu piano, i tornant als orígens que tan bons resultats li han donat. Demostrarà que ell sol, amb tan sols vuitanta-vuit tecles, és capaç de fer viure nits inoblidables al privilegiat públic assistent que podrà viure de prop i en format íntim a un dels grans de la música pop actual.

El cap de setmana continuarà amb Els Amics de les Arts, que arriben a la Ciutadella el 14 d'agost. Davant la impossibilitat d'activar el llançament del seu nou disc, Els Amics de les Arts van iniciar la seva faceta de youtubers. A més de crear una sèrie, van fer un concert de confinament que ha acabat sent un disc de durada limitada anomenat Els dies Més Dolços. Es tracta d'un elapé on recuperen cançons del seu repertori escollides pel propi públic en format acústic.

L'èxit d'aquesta iniciativa els ha dut a crear-ne una gira diferent, que de manera totalment circumstancial, dona al públic la possibilitat de viure un espectacle únic que ens recordarà els inicis de la banda i les seves cançons més emblemàtiques.

Artista revelació

Al festival Sons del Món, Lola Índigo prestarà el seu primer disc Akelarre, que ha estat número 1 de vendes físiques, digitals i de streaming. Índigo pot presumir d'un fet poc habitual amb una carrera tan curta, i és que ja compta amb sis discos de platí i cinc discos d'or.