Més de seixanta seus de l'Escola de Flamenc d'Andalusia de tot el món, entre elles la de Figueres, dirigida per la ballarina Pilar Sánchez, actuen de manera desinteressada per a portar l'alegria del flamenc a un món en estat d'alarma. L'esdeveniment es retransmet gratuïtament aquest diumenge 19 d'abril a partir de les 18 h (GMT+2, hora espanyola) a través de la pàgina de la EFA en Facebook.

L'Escola de Flamenc d'Andalusia (EFA), entitat sense ànim de lucre amb seus oficials en un centenar de ciutats d'Espanya i el món, pretén amb aquest esdeveniment recaptar fons a benefici de Creu Roja en la lluita contra el Covid-19. El festival comptarà amb l'actuació de més de seixanta centres, conformant un elenc artístic sensacional que inclou prestigiosos mestres de ball de tot el món. Els interessats poden fer arribar el seu donatiu a través de PayPal. La directora de l'escola de Dansa i Música Pilar Sánchez explica que el centre de Figueres és la seu exclusiva de la EFA per a la província de Girona, adreçada a tots els alumnes que desitgen una formació professional certificada per la única entidat homologada a nivell nacional. Amb aquest esdeveniment des de Figueres, Sánchez anima a tothom que pugui a col·laborar amb l'entitat de Creu Roja. La seva escola oferirà dues actuacions al llarg del festival que s'allargarà durant vuit hores.

El cartell del festival, entre una llarga llista, inclou també les actuacions de mestres i alumnes de centres de formació com La Truc (Parla, Madrid), Pilar Barbancho (Alcalá de Henares), Carmen Romero (Múrcia), El Tabanco (Jaén), María José Lesmes (Ceuta), José Lucena (Màlaga), Ana González (Cadis), María José Franco (Jerez), Noelia García (Elx), Karel (Gijón), Rocío Giner (València), Isabel Toscano (Huelva), Ballar-te (Valladolid), Laura Segòvia (Segòvia), Alexandra Jiménez (Lleida), Rosa María Reguera (Badajoz), Raquel Alegría (Barcelona), Soraya Hernández (Gran Canària), Marta Álvarez (Marbella), Eli Parrilla (Sevilla), María Carricondo (Roquetas, AlSandra Sandra Pinilla (Burgos), Artedanza (La Unió, Múrcia), María Cristina Marín (Logronyo), Encarna López (Còrdova), Mónica Novillo (Salou, Tarragona), Estela Sanz (Valladolid), Amor Sánchez (Saragossa), Carmen Macareno (Ciudad Real), etc.

Entre la representació internacional, destaquen les escoles EFA de l'Argentina, Mèxic, el Brasil, França, els Estats Units, el Japó, Cuba, el Perú, Xile, l'Equador, Austràlia, Itàlia, Bèlgica, Rússia i Filipines. Tots units per l'amor al flamenc i la lluita contra el coronavirus.