Una de les principals cites festives del calendari a Garriguella és la celebració, coincidint amb Setmana Santa, de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà. Una de les novetats d'aquesta edició, la 22a, és la recuperació del tradicional concurs de brunyols, una proposta que es va deixar de fer fa uns anys «per falta de participació» i que ara l'Ajuntament vol potenciar a la recerca del «brunyol més bo i el més innovador».

El concurs és una iniciativa oberta a tothom, com explica el regidor de Cultura, Festes i Fires, Ernest Padern. Els participants es poden inscriure el mateix moment que entreguin les seves creacions, a la Sala Sabater Furtià, perquè aquestes siguin degustades pel jurt. La cita és aquest divendres a les 12 del migdia i amb aquest acte es dona el tret de sortida a la fira, que té continuïtat a les 7 de la tarda, quan el veí del poble, Guillem Plujà, llegirà el pregó de la festa, als jardins del Celler Trobat. Plujà és una persona molt coneguda a Garriguella. Durant anys va treballar a la cooperativa i, posteriorment, com a flequer al poble. Després del pregó, s'entregaran els premis del concurs de brunyols i els assistents podran degustar garnatxa i, també, brunyols.

El dia fort de la fira és dissabte. Un chupinazo, a les 9 del matí, li dona el tret de sortida. A la fira participen uns setanta artesans de tot Catalunya. Entre aquests destaca la participació de set cellers i cooperatives presentant les seves garnatxes i altres productes vitivinícoles. També hi ha vuit parades de brunyols de l'Empordà, algunes d'elles pertanyen a entitats locals així com a fleques i pastisseries locals. Com confirma Padern, el públic podrà adquirir, per 5 euros, cinc tiquets per fer degustacions a les parades. La fira s'ubicarà al carrer Gran.

La iniciativa inclou un munt de propostes com el tast guiat de vins i garnatxa que impartirà al migdia el celler cooperatiu d'Espolla a la Sala Sabater Furtià, o l'exhibició a la Sala Sindicat de la col·lecció de samarretes blaugranes de Carles Mir, en aquest cas, segones equipacions. També, durant tot el matí, el primer Home Orquestra de Catalunya es passejarà pels carrers del poble. A les 4 de la tarda, també s'han programat sardanes amb La Principal de Garriguella i, a les 6, una batucada amb Tramuntakada. No faltaran els inflables, tot el dia, a la zona infantil.