15 de febrer de 2019
15.02.2019
Roses

La companyia Cor de Teatre recrea un viatge poètic a les arrels de la cultura europea

Escenifiquen «Troia, una veritable odissea!», un muntatge polifònic i teatral diumenge a Roses

15.02.2019 | 14:53
Un moment de l'espectacle

La Ilíada i l'Odissea són obres clàssiques de referència que sustenten les bases de la cultura europea. Atribuïdes a Homer (VIII aC), aquest conjunt d'episodis de la mitologia i les llegendes gregues ara s'ha convertit en un espectacle polifònic i teatral, «Troia, una veritable odissea!», a càrrec de Cor de Teatre. El muntatge, que proposa un viatge evocador i poètic amb les veus de trenta intèrprets, es representa aquest diumenge a les 6 de la tarda al Teatre de Roses.

Troia té com a elements centrals el treball gestual i la música a cappella, segell identificador de Cor de Teatre. A través d'ells, escoltarem a Penèlope i el cor grec introduint la història, i descobrirem els deus de l'Olimp; el conjur d'amor d'Afrodita sobre Paris i Helena; la mort d'Aquil·les o les aventures d'Ulisses. En tots aquests relats, el públic reconeixerà les preocupacions que sempre han inquietat als humans: la recerca de l'èxit, el poder, l'amor i, per descomptat, l'estimació.


"Troya, una verdadera odisea" - Valquirias from Cor de Teatre on Vimeo.
Cal destacar el vessant pedagògic de «Troia», si tenim en compte no només les referències literàries, sinó també els grans clàssics musicals utilitzats com Bach, Purcell, Haendel, Mozart, Verdi i Wagner, entre altres. La direcció musical i el guió del muntatge és a càrrec de David Costa; Joan Maria Segura porta la direcció escènica i coreogràfica; Xavier Erra, l'escenografia, i Pere-Mateu Xiberta, als arranjaments musicals.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook