L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, s'ha reunit aquest dimarts, 15 de gener, amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i li ha demanat que l'Estat autoritzi de forma urgent l'ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana de Figueres per poder donar resposta a les necessitats reals de la ciutat.

En la reunió amb la delegada, que ha vingut a Figueres a visitar el Museu Dalí, Masquef també li ha plantejat la dotació de més recursos judicials per, en coordinació amb els Departaments d'Interior i Justícia de la Generalitat, erradicar el conreu i tràfic de drogues a la zona oest de la ciutat. "Cal que, aquí, totes les administracions sumem esforços per posar fi a aquesta xacra intolerable que, a banda del seu component delictiu, fa patir a tantes famílies d'aquests barris amb els continus talls de llum", ha manifestat Masquef a Teresa Cunillera.

Finalment, l'alcalde ha aprofitat la visita de la màxima autoritat del govern espanyol a Catalunya per exposar-li "la necessitat i reivindicació històrica del soterrament de la via del tren, i el proper inici de les obres de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí".