Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres potencia el concurs infantil de fanalets de Reis

L'Ajuntament avança l'horari d'entrega de premis per animar la participació de les famílies

Figueres potencia el concurs infantil de fanalets de ReisBORJA BALSERA

El concurs de fanalets que impulsa l'Ajuntament de Figueres té una tradició quasi centenària. Amb l'objectiu de potenciar-lo i donar-li un millor encaix dins els actes de cultura popular catalana, l'Ajuntament ha introduït alguns canvis com ara avançar l'hora d'entrega de premis i de trobada dels infants amb els Tres Reis o també que els participants, junt amb un acompanyant, puguin veure la cavalcada des d'un lloc especial, a primera fila, en una tarima a la plaça Catalunya.

Pel regidor de Festes i Tradicions Populars, Quim Felip, era evident que aquests canvis en el concurs eren necessaris per «facilitar a les famílies que segueixin la tradició». D'entrada, per participar al concurs cal saber que és necessari inscriure's a la Casa Empordà, de deu del matí a dues del migdia, i que hi ha temps fins al 3 de gener. Les bases especifiquen que els fanalets han de ser construïts manualment i, preferentment, amb materials reciclats tot i que aquests són de lliure elecció, com també la mida del fanalet. S'ha de decorar amb temes nadalencs i il·luminar amb piles.

El concurs tindrà lloc el dia 5 a les 12 del migdia al Teatre El Jardí. Allí el jurat decidirà els tres primers premis però cal dir que tots els participants tindran un detall. A la sortida es farà una mica de vermut i es muntarà «alguna activitat per la mainada». A les 5 de la tarda serà quan els Reis de l'Orient, just abans de la cavalcada i no després com es feia fins ara, entregaran els premis als infants guanyadors d'aquest concurs i del concurs de dibuixos que han servit per il·lustrar el programa de Nadal. L'objectiu, comenta Felip, és que més nens participin. Fins ara, en són uns vuitanta.

Prem per veure més contingut per a tu