L'Associació Cultural de la Gar­rotxa va reconèixer l'Ajuntament d'Albanyà pel treball que fa a favor de la cultura. L'alcalde del municipi, Joan Fàbrega, va recollir el guardó Pro de la Cultura 2018 el passat dissabte 27 d'octubre a la Casa Marial d'Olot.

Tal com explica el regidor de Cultura, Joan Casellas, «tot i ser un poble petit, treballem molt per la promoció cultural». El regidor explica que, des de l'Ajuntament, ja fa vuit anys que treballen per tirar endavant una programació d'estiu potent i atractiva en l'àmbit cultural. Durant el mes d'agost, per exemple, fan una exposició artística que ha portat diverses personalitats, com ara Ministral, Rocas, Roura, Oliveras o Estarriola.

Altres activitats organitzades al municipi, i que els ha fet mereixedors d'aquest guardó, ha estat l'organització de teatre de petit format, les habituals presentacions de llibres i concert de música contemporània de qualitat cada dissabte, a l'estiu. L'últim fet destacable del municipi va ser la inauguració, el 3 de novembre passat, d'unes planxes on hi ha escrits els drets humans.