La vuitena edició del festival de poesia de l'Empordà, el PoemEstiu 2018, tindrà una simbologia especial, ja que serà la primera edició sense la poetessa de Darnius Montserrat Oriol, que va morir el mes de juny passat. Per aquest motiu el certamen és en memòria seva. "Amb la Montser­rat vam recórrer milers de quilòmetres per la comarca per tal de buscar ajudes i suports en definitiva, una empenta per tirar endavant el projecte, que ja ha arribat a la vuitena edició i que sempre havia comptat amb la seva col·laboració", explica el poeta i promotor del Festival Daniel Ruiz-Trillo el dia de la presentació del festival, el dijous 5 de juliol.

A més, des de l'organització, han substituït un dels premis que fins ara es lliuraven per un premi que portarà el seu nom i que valorarà l'esforç per promoure la poesia a la contrada. Els premis es lliuraran, a la Vinyeta, el dissabte 4 d'agost, amb els poemes de tots els finalistes.

El PoemEstiu 2018 estarà acompanyat, com és tradició, per un art. Després de la pintura i la fotografia, en aquesta ho farà la dansa, gràcies a la col·laboració del Projecte Espai Dansa de Figueres.

La cita de poemes arrenca aquest divendres 14 de juliol, a la Vinyeta de Mollet de Peralada, amb un recital de poesia a càrrec de Jordi López i de Sònia Serrabao i una actuació del grup de folk-rock Satan Valolla. Tot seguit serà el torn de Navata, divendres 20 al Sindicat del poble, a les 9 del vespre, i de Darnius el dimecres 8 d'agost, a les 8, els dos recitals més importants del festival.

Retorn a Figueres

Entre Navata i Darnius, però, se celebrarà un recital a Figueres, que després de dos anys sense participar en el certamen torna, amb una cita a la Sidreria Txot's el dissabte 21 de juliol a les 8 del vespre.