01 de juny de 2018
01.06.2018
40 Años
40 Años
Figueres

Un nou espai per a un món en moviment

La nova galeria d'art Sorolla de Figueres inaugura la seva primera exposició amb l'obra pictòrica i escultòrica de quatre artistes

01.06.2018 | 10:23
Esther Martínez Banqué, Jérôme Sorolla, Eric Soak i Miguel Benito

En un espai estratègic de la ciutat de Figueres, a la Pujada del Castell número 23, a dos minuts del Museu Dalí, la galeria d´art Sorolla va inaugurar, divendres passat, la seva primera exposició, una col·lectiva de pintura i escultura que reuneix quatre noms artístics: el barceloní Eric Soak com a convidat d´honor, els figuerencs Esther Martínez Banqué i Miguel Benito i l´artista francès Jérôme Sorolla, propietari i director de la galeria. Des de la seva infantesa, Jérôme Sorolla (Perpinyà, 1979) admira la feina artística del seu avi, i es deixa captivar per les formes naturals i fluides del seu torn. Més tard descobreix amb fascinació les obres de Van Gogh, de Salvador Dalí i de Joaquín Sorolla i els darrers anys s´ha consagrat per complet al món de l´art, fent un nou pas endavant amb l´obertura de la galeria, a la ciutat.

L´aposta per l´art com a aparador dels autors emergents i consagrats, així com la dinamització de la ciutat, més enllà de Salvador Dalí, és la voluntat amb què ha obert aquesta nova plataforma d´art, a la ciutat, com un indret d´acollida càlida i generosa, cap als artistes i també com un espai de reflexió i producció. La galeria d´art Sorolla serà el lloc perfecte per conèixer artistes de tot el món. Per a la inauguració de la seva activitat, Sorolla ha escollit prop d´una vintena de peces de la sèrie Cossos Nus d´Esther Martínez Banqué, que també exposa per primer cop dues escultures de petit format, treballades amb resina, que representen dos aparells mòbils i la transformació de les relacions humanes. El figuerenc Miguel Benito hi exhibeix una sola obra, en aquesta ocasió, i la mostra es completa amb les peces de Sorolla, pintures i escultures que reflecteixen la seva força creativa. La fragilitat humana i del món, també les emocions i la força i la sensibilitat i l´essència femenina són els grans temes que l´artista plasma en la seva obra que es pot veure de forma permanent a la galeria. Com a convidat especial, Erik Soak, resident a Barcelona i nascut a Roses, mostrarà algunes obres que pertanyen a Chocs Ondulatoires, que ja s´han vist dins i fora de l´estat. La mostra es podrà visitar fins al 20 de juny.

La Galeria d´Art Sorolla s´afegeix a la Galeria El Claustre i la Galeria Lola Ventós de Figueres per ampliar l´oferta cultural de la ciutat, per unir sinergies i impulsar l´art i la cultura a la ciutat.

Jérôme Sorolla: «Vull treballar conjuntament amb la resta de galeries»

Les dificultats vitals han permès a Jérôme Sorolla obrir el seu camí cap al món de l´art. A Figueres, ha inaugurat una exposició solidària amb les víctimes dels atemptats de París del 2015.

Considera arriscat el projecte d´obrir galeria a Figueres?

És una aventura, continua essent un moment complicat per obrir una galeria, però m´agrada la ciutat i Salvador Dalí. He estat estudiant la seva obra a la ciutat i volia obrir-la a Figueres, prop de Perpinyà. A partir d´ara obrirem una programació estable d´exposicions, i donarem suport als artistes i, si és possible, treballarem de forma conjunta amb les altres galeries de la ciutat.

Quina és la seva filosofia?

La cultura, la política, l´art canvien constantment. La Galeria d'Art Sorolla forma part d´aquesta renovació i proposa una imatge del món en moviment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen