Edicions Cal·lígraf ha publicat recentment el quart volum de la seva revista Encesa Literària. La publicació, de periodicitat semestral, inclou un quadern central dedicat a les revolucions, però analitzades des d´un altre punt de vista. Com explica el director de l´Encesa Literària, Juan Jesús Aznar, "moltes de les revolucions del passat han mort inacabades, i altres, més silencioses i invisibles, canvien el nostre món i les nostres vides sense ser conscients de les seves repercussions". Així, el quadern aborda aspectes com l´etimologia de la revolució, la revolució científica i tecnològica, la revolució en el model familiar, de la vida revolucionària i de la Matemàtica de la Història de Deulofeu. Destaca la inclusió d´un fragment del discurs de Fidel Castro a la Facultat de Dret de Buenos Aires, el maig del 2003, inclòs al llibre 'Bajo la piel del Che' d´Alicia Elizundia que Cal·lígraf publicarà aviat.

Del nou número, destaca també un quadern dedicat a les lletres que permet descobrir una ploma molt jove, la d´Amor Pomareda, i, la d´"un aprenent de poeta" com s´autodefineix el mateix Juan Jesús Aznar. A més, el volum presenta un article sobre l´arxiu de la casa Fages de Figueres, coincidint amb l´Any Fages, i una mirada al moviment punk al nostre país. Tampoc oblida el vessant més artístic amb una aproximació a l´art de Fidel Aguilar, "el mitificat i malaguanyat artista gironí, un escollit, mort prematurament".

Sota la direcció d´Aznar, s´han unit sensibilitats molt brillants d´ahir i d´avui que permeten bastir un mosaic de mirades. Es tracta de Montse Soms; Miguel Candel; Alba Padrós i Max Pérez; Amador Menéndez; Paulina Fariza, Roberto Pla; Pedro Miguel Echenique; Fidel Castro; Xavier Castillón; Eva Vázquez; Vicenç Pagès; Gastón Sironi; Luís Alberto de Cuenca; Amor Pomareda; Henryk Sienkiewicz; Lluís Freixas; Josep Maria Sala-Valldaura; Iván Teruel i Montserrat Riba.