04 de octubre de 2017
04.10.2017
40 Años
40 Años
Roses

Roses publica les cançons autoritzades de Lluís Llach com a document del mes

Es tracta de la resolució que accedia a la petició d'actuació, formulada pel rosinc Daniel Abad Lloret

04.10.2017 | 19:16
Imatge de la resolució

El "Document del Mes" que l´Arxiu Municipal publica mensualment a la web municipal de Roses, presenta aquest octubre una comunicació del Govern Civil de Girona arribada a l´Ajuntament de Roses el 20 de març de 1971. En el comunicat, hi figura la resolució que el governador civil de la província, en aquella època Victoriano Anguera Sansó, va emetre per celebrar una actuació del cantautor Lluís Llach.

L'esmentada resolució accedia a la petició d'actuació, formulada pel veí de Roses Daniel Abad Lloret, tot i que posant ràpidament uns límits clars a l'autorització: només es podien cantar les cançons prèviament visades per la Delegación Provincial del Ministerio de Información y Turismo. Explícitament, se censuraven els temes «Temps i temps», «A les cinquanta estrelles», «L'estaca» i «Damunt d'una terra».

Curiosament, aquesta comunicació d'autorització va arribar a l'Ajuntament de Roses el mateix dia que s'havia de fer el concert, de manera que els organitzadors no van poder saber fins poques hores abans del seu inici si es podria realitzar ni les limitacions imposades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema