David Cirici, el cinquè dels autors programats per a l´actual edició del cicle Punt de Lectura d'Agullana, va compartir dissabte passat amb el nombrós públic assistent algunes reflexions sobre la seva darrera novel·la 'El setè àngel', guanyadora del Premi Sant Jordi 2016, i també sobre la literatura infantil (centrant-se especialment en l'èxit de la seva obra 'Molsa' a Itàlia) sobre els premis literaris o sobre la importància de promoure les traduccions de llibres escrits en català.

Com escriptor, Cirici va manifestar que en l´actualitat el seu estil prioritza la recerca de la contundència expressiva i l´eficàcia en l´expressió de sentiments, cosa que a vegades pot donar la sensació que hi ha una despreocupació per l´estil, cosa que ell creu del tot inexacta. Va afirmar que "la literatura que no aconsegueix tractar les misèries humanes i entesa com un producte de distracció no m´interessa".

Respecte a la novel·la 'El setè àngel', Cirici va confessar que la idea inicial té vint anys i va voler especificar que no és una novel·la de refugiats, sinó que el tema central és la relació entre pares i fills i el de les separacions matrimonials plantejat a partir d´un argument que té el tema dels refugiats com a rerefons. En el fons, va dir, 'El setè àngel' i 'Molsa' són llibres molt semblants ja que tracten de la pèrdua i el dolor.

Aquest divendres 15 de setembre, a les7 de la tarda, J. N. Santeulàlia parlarà de la seva novel·la 'La sorra vermella'.