La Fundació Gala-Salvador Dalí i l'Ajuntament de Girona acaben de signar un conveni de col·laboració per a l'ús de fotografies del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, concretament 1797 fotografies, 4 pel·lícules i 7 vídeos del fons Narcís Sans Prats, que evoquen Figueres, la Costa Brava i el mateix Salvador Dalí, entre els anys 1960 i 1977.

Entre el material del fons destaquen vídeos de la constitució de la Fundació Gala Dalí (1984), l´arribada de Dalí a la Torre Galatea (1984), la visita de Jordi Pujol a Salvador Dalí (1986), el trasllat de Dalí a la Torre Galatea (1988), la trobada entre Dalí i Tierno Galván (1989) o el lliurament de l´herència a la filla de Gala (1989).

Aquest conveni autoritza a la Fundació a usar les imatges amb finalitats culturals pròpies de la mateixa Fundació i sense ànim de lucre. Montse Aguer, directora dels Museus Dalís, ha valorat molt positivament aquesta col·laboració, que ens ajuda a aprofundir en el coneixement de Dalí i del Triangle Dalinià, des de la proximitat de la mirada de Narcís Sans.

Per la seva banda, l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat: "Estem contents de la signatura d´aquest conveni perquè significa una posada en valor i un impuls internacional a la difusió dels fons documentals que es preserven des de l´Arxiu Municipal i des del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l´Ajuntament de Girona, fet que rubrica la bona feina que es fa en la preservació del patrimoni local i nacional".