Més d´una cinquantena d´artistes plàstics han donat vida al BiblioArt, una exposició col·lectiva nascuda el 2015 des de la biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori i l´Ateneu de la Vall de Llémena per celebrar el centenari de la creació de la xarxa de biblioteques catalanes. Des de ­l´any passat, la mostra, dividida en dues parts, recorre biblioteques del territori i ara ha fet parada a la biblioteca de Castelló d´Empúries. Aquí, fins al 2 de febrer, els lectors es poden delectar fullejant i admirant aquests quaderns d´art, llibres que contenen dibuixos, collages, entre altres, i que esdevenen petites meravelles per ser degustades a foc lent.

La mostra de Castelló conté una vintena de quaderns creats per il·lustradors, dissenyadors gràfics, pintors, escultors, entre altres, que es poden consultar lliurement a l´entrada de la biblioteca. Els llibres són tots de petit format. Uns són tan gruixuts que vessen enfront d´altres més minimalistes. Els creadors han anat omplint-los de sensacions i emocions convertint-los en petites obres d´art, de fàcil consulta i que enganxen el lector de seguida. Molts d´ells esdevenen un homenatge a la funció de les biblioteques; d´altres proposen evasions mentals per paisatges bucòlics; d´altres, senzillament, reflecteixen l´estat d´ànim dels artistes.

Aquests llibres d´art són peces úniques i, per tant, s´aconsella als lectors tenir-ne molta cura. "Gaudeix de la lectura gràfica, deixa´t dur per les imatges i construeix les teves històries a partir de les il·lustracions dels quadres", se suggereix des d´un plafó. En aquest sentit, la biblioteca posa a disposició dels lectors un quadern per incloure-hi un dibuix propi. Cal identificar-lo amb el nom del creador, la data i la biblioteca on s´ha fet. Els millors es penjaran a la web del projecte.