'La lluita per l'oportunitat de viure' reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978 a través d'una exposició que es pot visitar a la Fundació Clerch i Nicolau (La Clerch) del carrer Nou de Figueres. Aquest dimecres, 30 de març, a les 19.00 hores, el Grup de Dones Alt Empordà Glòria Compte ha organitzat un acte en què es presenta la mostra.

La periodista del Setmanari de l'Alt Empordà Mairena Rivas ha estat convidada a parlar sobre el discurs expositiu, que dóna visibilitat a les experiències i les aportacions que han fet les dones durant la Segona República, la guerra civil, el franquisme i la construcció de la democràcia.

'La lluita per l'oportunitat de viure' forma part d'un treball promogut conjuntament per l'Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic. En els plafons, s'il·lustra perfectament la vida de les dones en l'àmbit públic durant el llarg període que va del temps de la Republica fins a a l'anomenada Transició, amb una rica selecció de documents, tant textuals com fotogràfics.