09 de desembre de 2015
09.12.2015
Nou llibre

Soldevilla biografia l'obra i la vida del dibuixant Àngel Puigmiquel

L'investigador del món del còmic treu a la llum d'aquest singular dibuixant català

09.12.2015 | 09:08
El dibuixant Àngel Puigmiquel.

El catedràtic de l'Institut Ramon Muntaner i estudiós del món del còmic, Joan Manuel Soldevilla, acaba de signar un nou treball d'investigació, aquest cop sobre la vida i l'obra d'un dels dibuixants més importants del país, Àngel Puigmiquel. El llibre es va presentar la setmana passada a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona. L'espai no és indiferent, ja que la Biblioteca i l'editorial Diminuta s'han unit per tirar endavant aquest projecte junts.

El llibre 'Àngel Puigmiquel. Una aventura gráfica' inclou material inèdit, dibuixos humorístics i tires publicades a la premsa americana. D'aquest volum, que inclou un pròleg del publicista Lluís Bassat i una introducció de Jaume Capdevila, se n'ha fet una edició bilingüe, en català i castellà. La presentació es va complementar amb una visita guiada a una exposició sobre el creador comissariada pel mateix Soldevilla i Roser Pintó.

Puigmiquel inicià la seva carrera als anys 40, una època daurada per al tebeo hispà, i més tard marxà a Veneçuela, on destacà com a dibuixant humorístic i pioner dins l'animació publicitària. Va tornar a Espanya als anys 60 i es dedicà a la publicitat, on va convertir-se en un referent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen