Segueix-nos a les xarxes socials:

Inici del mandat

Figueres crearà una taula del sector per activar el Pla de Cultura

El nou regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, ha presentat el seu programa d'actuació

Figueres crearà una taula del sector per activar el Pla de CulturaAF

L´Àrea de Cultura de l´Ajuntament encara el present mandat com el de la consolidació de l´oferta cultural de la ciutat. Durant els darrers exercicis s´han creat i consolidat nous espais culturals, ara cal dinamitzar-los i consolidar la capitalitat cultural de Figueres.

Per aconseguir-ho, el regidor Alfons Martínez Puig ha explicat avui les línies marc que que han d´ajudar a convertir la ciutat en un pol d´atracció permanent. 1. l´oferta patrimonial, monumental, històrica i museística de la ciutat, 2. la programació cultural els 365 dies de l´any: teatre, festivals, biblioteca, arxiu, publicacions, activitats de les entitats, etc, 3. Acostar la cultura a la gent: a tots els grups d´edat i a tots els barris de la ciutat i 4. La cultura com a motor econòmic, complement turístic i de promoció de Figueres.

En relació a les principals actuacions del mandat, Martínez Puig ha destacat la creació de la Taula del sector cultural de la ciutat per reactivar el Pla de Cultura de Figueres del 2009 i la creació d´un Pla estratègic de comunicació de la cultura per fer arribar la programació cultural de la ciutat al conjunt dels ciutadans, atraure nous públics, incrementar usuaris i rendibilitzar instal·lacions.

També es proposa definir la Programació i l´optimització dels nous espais culturals de la ciutat i els seus eixos escènics, principalment l´Auditori dels Caputxins, però també La Cate, El Jardí, la Biblioteca, l´Arxiu... Quant al Museu de l´Empordà, dissolt el Consorci que el regia, ja s´ha posat en marxa la plena integració en l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament que n´ha de redefinir el model per tal de potenciar-lo i dotar-lo de les eines necessàries de gestió. En aquest sentit, és prioritària la convocatòria pública per cobrir la plaça de director de l´equipament.

Martínez Puig també s´ha mostrat disposat a fer arribar la cultura a tots els barris de la ciutat per evitar la concentració al centre i, de la mà del teixit cultural i associatiu, redefinir el pla de festivals i activitats culturals que es realitzen al llarg de l´any amb l´objectiu de modular un calendari cultural estable.

Prem per veure més contingut per a tu