La pintora gironina Mercè Huerta ha mort aquest migdia a l'edat 85 anys víctima d'un càncer que li va ser diagnosticat tot just fa unes setmanes.

L'artista, esposa del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, va inspirar-se sovint en la ciutat de Girona per elaborar la seva pintura, i era especialment coneguda pels quadres que reproduiexen la façana del riu Onyar al seu pas per Girona.

La seva darrera aparició pública va ser a finals de febrer en un acte a l'ajuntament de Girona per fer pública la cessió del fons documental del matrimoni Aragó-Huerta a la ciutat.

Nascuda a Figueres el desembre de 1929, es va traslladar a Girona el 1957 i actualment residia en la que s'ha convertit en casa-museu Masó del carrer Ballesteries.

En ocasió d'una exposció va declarar: "Sóc una dona que pinta el que té al voltant o allò que recorda, pintar és viure en un paradís que m'he anat creant per habitar-lo".

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lamentat la pèrdua de Huerta i ha destacat en declaracions a aquest diari la seva aportació a la cultura de Girona. "Ens en recordarem molt de la recomanació que va fer que hem de tenir sempre molt present el paper de la dona en la cultura", ha ressaltat.