Segueix-nos a les xarxes socials:

Necrològica

Mor la pintora gironina Mercè Huerta, filla de Figueres

L'artista de 85 anys patia una greu malaltia i era l'esposa del periodista Narcís Jordi Aragó

Mor la pintora gironina Mercè Huerta, filla de FigueresANIOL RESCLOSA

La pintora gironina Mercè Huerta ha mort aquest migdia a l'edat 85 anys víctima d'un càncer que li va ser diagnosticat tot just fa unes setmanes.

L'artista, esposa del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, va inspirar-se sovint en la ciutat de Girona per elaborar la seva pintura, i era especialment coneguda pels quadres que reproduiexen la façana del riu Onyar al seu pas per Girona.

La seva darrera aparició pública va ser a finals de febrer en un acte a l'ajuntament de Girona per fer pública la cessió del fons documental del matrimoni Aragó-Huerta a la ciutat.

Nascuda a Figueres el desembre de 1929, es va traslladar a Girona el 1957 i actualment residia en la que s'ha convertit en casa-museu Masó del carrer Ballesteries.

En ocasió d'una exposció va declarar: "Sóc una dona que pinta el que té al voltant o allò que recorda, pintar és viure en un paradís que m'he anat creant per habitar-lo".

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lamentat la pèrdua de Huerta i ha destacat en declaracions a aquest diari la seva aportació a la cultura de Girona. "Ens en recordarem molt de la recomanació que va fer que hem de tenir sempre molt present el paper de la dona en la cultura", ha ressaltat.

Prem per veure més contingut per a tu