Ana Rodríguez, Girona.

Ells es defineixen com una banda de "ska de festa". La seva música no pretén ser combativa, sinó que, dirigida a tot tipus de públic, pretén entretenir i fer passar una bona estona als oients. Deskarats presenten ara el seu segon disc, Disseminat, s/n, tal com diu el vocalisa de la banda, Francesc Romero Tico, "una continuació del primer", Per la cara.

La banda presentarà oficialment el seu nou treball discogràfic demà a la sala Vietnam de Riudarenes. Dissabte seran a? ?Tar?ragona i el dia 19 a Caldes de Malavella. En aquesta gira intentaran "portar l'ska català" fins Alemanya, Holanda i Dinamarca, cosa que els portarà per primer cop a girar per Europa. "Si tot va bé" esperen poder actuar l'any que ve al Japó i als Estats Units, però això encara està per veure ja que, tal com va recordar el teclista Josep Ferriol Ferri, "tot és autofinançat".

Disseminat, s/n, que es va posar a la venda el passat dia 1, arriba després de dues maquetes (Deskarat, 2000, i DKS, 2005) i un altre disc, Per la cara (2002). Es va gravar als estudis gironins 44.1 el setembre de 2007, es va mesclar a València i es va masteritzar als Turtletone Studios de Nova York. La producció del disc ha anat a càrrec de Rob Hingley Bucket, cantant de The Toasters i que ja els havia produït DKS. Precisament amb la banda nord-americana és amb la que esperen poder fer la seva gira per Europa, després de fitxar últimament per la seva mateixa discogràfca (Megalith Records) i haver estat els seus teloners en la gira que The Toasters va fer l'any passat per l'Estat espanyol.

Tot i ser una "continuació" del que ja havien iniciat amb els altres treballs, Disseminat, s/n presenta "uns temes més treballats", dotze més un bonus track. Tots ells són en català menys un, que està cantat en japonès; es tracta d'una adaptació al so de Deskarats del tema principal de Mazinger Z.

Aquest cap de setmana els gironins s'embarquen en el rodatge del que serà el seu tercer videoclip, Venjança caalana, i que reproduirà una batalla d'almogàvers a Amer.