La Selva de Mar, contra el genocidi a Gaza: «No hem de mirar cap a un altre costat»

Veïns del municipi volen despertar consciències i fer una crida a la solidaritat d’altres pobles

Veïns de Selva  estirats a terra homenatgen les víctimes. | EMPORDÀ

Veïns de Selva estirats a terra homenatgen les víctimes. | EMPORDÀ / sònia fuentes. SELVA DE MAR

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

Veïns i veïnes de la Selva de Mar han mostrat el seu rebuig al «genocidi que s’està produint a la franja de Gaza» i han decidit impulsar una sèrie de protestes populars. Es tracta d’una iniciativa que ha sorgit de manera espontània, alimentada per la impotència i angoixa generades per les notícies diàries dels habitants d’aquesta petita localitat altempordanesa que amb la seva acció pretén «fer l’efecte taca d’oli» entre altres poblacions.

Després que algú compartís la seva pròpia inquietud a través d’un xat de veïns i veïnes del poble es va desencadenar una sinergia que va culminar en una primera manifestació, celebrada l'1 de gener, per expressar condemna i repulsa a la situació actual a Gaza i mostrar la seva solidaritat amb la població palestina. La intenció, però, és donar-li continuïtat per «seguir despertant consciències entre la població», segons explica una de les manifestants, Carme Esmerats.

Cal destacar que aquesta iniciativa pretén despertar la consciència de totes les persones que, cada dia, es veuen afectades per les notícies. Compartir la indignació i manifestar el suport a la crida de l’alcalde de Gaza perquè els pobles d’Europa es manifestin són passos crucials. Carme Esmerats remarca que «no hem de mirar cap a un altre costat; és possible que podem fer més coses». L’efecte desitjat és crear una consciència col·lectiva i fomentar l’acció solidària.

[object Object]

La Selva de Mar va celebrar, com dèiem, un primer acte de rebuig al «genocidi que s'està produint a la franja de Gaza» el dilluns 1 de gener. L’acte va reunir 130 persones, en un municipi d’uns 200 habitants, la qual cosa es valora «molt positivament». Es van recollir més d’un centenar de signatures per la pau i contra el genocidi, es va lamentar la inacció dels governs del primer món, i es van fer dos minuts de silenci durant els quals els congregats es van estirar a terra en homenatge a les víctimes dels bombardejos a la franja, que ja han causat gairebé 21.000 morts entre la població civil. Així doncs, la Selva de Mar, una petita localitat, ha demostrat que fins i tot els petits actes poden tenir un impacte significatiu en la crida a la justícia i la pau.