El Govern nomena el figuerenc Josep Maria Aguirre secretari general d'Economia i Hisenda

És doctor en Dret per la Universitat de Girona i substitueix Josep Maria Vilarrúbia i Tàpia, que ocupava el càrrec des de l’octubre del 2022

Josep M. Aguirre.

Josep M. Aguirre. / Generalitat

Emporda.info

La Generalitat de Catalunya ha nomenat al figuerenc Josep Maria Aguirre i Font com a nou secretari general d'Economia i Hisenda, segons ha informat el govern. Aguirre substituirà a Josep Maria Vilarrúbia, que ocupava el càrrec des de l’octubre del 2022, quan Junts va decidir sortir de l’executiu català.

Nascut a Figueres l’any 1981, Aguirre és doctor en Dret per la Universitat de Girona (UdG) i professor agregat de Dret Administratiu a la mateixa universitat. Ha estat director general del Patrimoni de la Generalitat, des de l’octubre del 2022. Abans, havia estat Delegat del Rector per a l’Administració Electrònica i la Transformació Digital a la UdG i coordinador del Màster en Gestió i Dret Local. Anteriorment, va ser coordinador del Grau en Turisme de la UdG (2019-2021) i Secretari de la Facultat de Turisme de la UdG (2016-2019).

Ha compaginat la seva trajectòria acadèmica i científica amb el desenvolupament d’altres tasques professionals: assessor a la Diputació de Girona (2007-2011), membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat (2009-2011), advocat administrativista (2012-2015) i membre de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, des del 2014.

Fou Premi extraordinari de doctorat en Dret, Economia i Empresa l’any 2013, amb la tesi “El règim jurídic del litoral català” i ha desenvolupat la seva trajectòria científica, com a investigador, en matèria de dret ambiental a entorn de quatre línies d'investigació —l'ordenació de litoral, l'urbanisme, el soroll i l’adaptació del planejament al canvi climàtic— que es troben entrellaçades entre elles i agrupen les publicacions més rellevants del seu currículum.