Vilafant aprova un pressupost de 5,9 milions d'euros que prioritza millorar la xarxa d’aigua

Els comptes contemplen també millorar l’espai públic i volen posar les bases dels projectes que s’hauran de desenvolupar durant aquest mandat

Alhora, destaca l'augment de gairebé 20.000 euros de la partida de les retribucions a òrgans de govern, que passa de 42.500 a 62.000 euros

El pressupost s'ha aprovat amb els vots a favor del govern (PSC, Junts i Cs) i els vots en contra de l'oposició (ERC i SOM)

Sessió d'aprovació del pressupost.

Sessió d'aprovació del pressupost. / Ajuntament de Vilafant

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Vilafant ha aprovat inicialment, en el ple del 13 de desembre, els pressupostos pel 2024. Amb els vots favorables de l'equip de govern (PSC, Junts i Cs) i els vots en contra de l'oposició (ERC i SOM), el consistori ha donat llum verda a uns comptes que sumen 5.910.890 euros i que destinaran la inversió més elevada a millorar la xarxa d’aigua. El regidor d’Hisenda, Víctor Grau, considera que és un pressupost que ha de permetre avançar al municipi, i que «treballa per donar solucions a les problemàtiques actuals, com per exemple, l’estalvi d’aigua». En aquest sentit, el capítol d'inversions puja fins als 350.000 euros, dels quals més de la meitat, 150.000, es destinaran només per a la millora de la xarxa d’aigua.

Al mateix temps, els pressupostos pel 2024 tenen, segons l'Ajuntament, la voluntat de millorar l’espai públic i posar les bases dels projectes que s’hauran de desenvolupar durant aquest mandat. «Aprovem uns pressupostos compromesos amb la millora de la via pública del nostre municipi, responsables i amb visió de futur», va dir l'alcaldessa, Montse de la Llave. Els comptes contemplen reformar el carrer Almogàvers, així com una inversió de 80.000 euros en millores urbanes. Concretament, es destinaran 45.000 euros al pla d’asfaltatge, 20.000 a millorar les voreres del municipi, i 15.000 per renovar el mobiliari urbà i l’enllumenat públic.

Augmenten les retribucions

No obstant això, el grup a l'oposició d'ERC Vilafant ha criticat que no es presenta cap inversió en projectes. «Es tracta d’uns pressupostos tècnics, sense visió política i en què no es veuen les prioritats ni les ambicions de l’equip de govern», subratllen. També destaquen l'augment de gairebé 20.000 euros de la partida de les retribucions a òrgans de govern, que passa de 42.500 euros a 62.000. Així mateix, remarquen que creix la partida d’assistències a reunions, comissions i plens de 59.000 a 107.000 euros. A més, es redueix «la promoció d’habitatge social de 25.000 a 5000, el manteniment de camins rurals i cunetes de 20.000 a 10.000, i el manteniment d’edificis escolars de 28.000 a 20.000 euros».

Per la seva banda, el grup de SOM Vilafant també s'ha mostrat crític amb el nou pressupost. Argumenten que «no està pensat per invertir en el municipi ni cobrir les necessitats dels vilafantencs». En aquest sentit, remarquen que «no s'hi veu repercutit l'augment dels impostos», ni tampoc conté «una correcta previsió de l'increment salarial dels treballadors». També critiquen que s'han canviat els noms d'algunes partides erròniament: «En diuen 'treball acurat', però ni han vist que han duplicat conceptes, ni saben justificar-ho».