Salut Empordà Cooperació recapta donatius per als damnificats del Marroc i Líbia

Els diners recollits durant la campanya s’entregaran a les ONG que estan treballant sobre el terreny per garantir aigua potable, aliments i medicaments

Voluntaris de Salut Empordà Cooperació, sobre el terreny. | SEC

Voluntaris de Salut Empordà Cooperació, sobre el terreny. | SEC / REDACCIÓ. figueres

Emporda.info

Salut Empordà Cooperació (SEC), l’ONG a l’empara de la Fundació Salut Empordà (FSE), ha posat en marxa la campanya de captació de fons Les persones damnificades del Marroc i Líbia et necessiten ara, més que mai. La iniciativa té per objectiu recaptar diners per a entregar-los a les ONG que estan treballant sobre el terreny al Marroc i Líbia, després del terratrèmol i inundacions que han provocat recentment més de 15.000 morts i milers de ferits.

Les donacions econòmiques es poden fer a través de la pàgina web del SEC: https://salutemporda.hel bysc.com/sec. Els diners recaptats es faran servir per garantir que les persones damnificades pels desastres naturals que han afectat aquests dos països tinguin accés a aigua potable, aliments i medicaments.

A partir de cinc euros

Per a fer una aportació a aquesta campanya de captació de fons només cal disposar d’una targeta bancària i la plataforma permet fer donacions escollint la quantitat desitjada amb un import mínim de 5 euros. En el cas que es necessiti, el donant pot sol·licitar un certificat fiscal a través de la mateixa pàgina web.

Salut Empordà Cooperació és una ONG creada l’any 2009 i va néixer de la inquietud i sensibilitat en l'àmbit de la cooperació d'un grup de persones treballadores de la FSE, amb l'objectiu de promoure accions i projectes de solidaritat i cooperació per al desenvolupament en l'àmbit de la salut. Des del 2017, s’estan duent a terme diferents projectes de cooperació en països en vies de desenvolupament. El primer es va realitzar al Sudan del Sud i, tot seguit, les persones voluntàries del SEC van començar a treballar al departament de Sant-Louis del Senegal, en una zona propera a la frontera amb Mauritània. La implicació de la població local i de les entitats del territori ha propiciat que, quatre anys després, Salut Empordà Cooperació encara continuï impulsant projectes en aquesta zona, amb l’objectiu de millorar les infraestructures sanitàries, la capacitació dels professionals i l’estat de salut dels habitants.