Inquietud pels senglars a la Colònia d’Aviació de Figueres

Diversos animals adults i petits es passegen de nit i de dia pels carrers del barri, situat a tocar la llar d’infants municipal de Figueres

Senglars transitant per la zona habitada de la Colònia.

Senglars transitant per la zona habitada de la Colònia. / EMPORDÀ

Santi Coll

Santi Coll

Els veïns de l’antiga Colònia d’Aviació de Figueres han fet pública la seva preocupació per la presència constant de senglars en els carrers del barri, situat a la falda del Castell, entre la pujada i l’avinguda Salvador Dalí. Segons expliquen els afectats, amb nombrosos vídeos i fotografies que ho demostren, diversos senglars adults amb porcells visiten quasi diàriament els carrers de la Colònia, havent arribat inclús a enfrontar-se amb el gos d’algun veí.

L’associació de veïns de la Colònia ha fet diversos passos per a intentar resoldre una situació que consideren «greu i preocupant», ja que pot posar en perill les persones a més de comportar problemes de destrosses en els jardins dels immobles. «En un primer moment ens vam posar en contacte amb la Guàrdia Urbana i aquesta ens va indicar que el tema era competència dels Agents Rurals. Dos efectius ens van venir a veure i ens van dir que no hi podien fer res, perquè els animals procedien de l’hàbitat natural de la falda del Castell».

Es dona la circumstància que els senglars es passegen a prop de la llar d’infants municipal, amb el perill que aquest fet comporta, i que en qualsevol moment podrien travessar el tram urbà de la carretera N-IIa, l’avinguda Salvador Dalí, com ja van fer anys enrere quan van arribar a fer malbé el jardí exterior de la Torre Galatea. Els veïns consideren que «l’administració ha d’actuar per a evitar mals majors».

@emporda_info

🐗 Inquietud pels senglars a la Colònia d’Aviació de Figueres 👉 Diversos animals adults i petits es passegen de nit i de dia pels carrers del barri, situat a tocar la llar d’infants municipal de Figueres ➡️ Llegeix tota la notícia a www.emporda.info ✍️ Santi Coll

♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà