L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima, que pertany a l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ha aconseguit gestionar 802.087 euros en subvencions per a diferents projectes. Aquest finançament prové de la Diputació de Girona i va destinat a tota la demarcació, dins el programa Del Pla a l’Acció. L’objectiu és finançar accions per reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

De fet, l’Alt Empordà és una de les comarques gironines que més subvencions rebrà gràcies a les gestions de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima. Concretament, es finançaran 136 actuacions. El paquet d’ajuts inclou projectes com la renovació de l’enllumenat públic a Fortià i a Torroella de Fluvià, la millora en l’aïllament del local social de Pontós o la millora de l’envoltant tèrmic a l’Ajuntament de Pont de Molins. També obtindran suport econòmic altres projectes, com els previstos al centre social de Masarac, l’Asil Gomis d’Agullana o la Sala la Congesta de Portbou, entre d’altres. Cadascun d’aquests projectes esmentats està subvencionat amb fins a 15.000 euros.

La suma total de subvencions destinades a l’Alt Empordà corresponen al 30% del total del programa Del Pla a l’Acció de la Diputació de Girona, que està dotat amb 2.650.000 euros.