La formació a l'oposició, Junts per Figueres, liderada per Jordi Masquef, denuncia que "l'alcaldessa aparta l'oposició de la junta de seguretat". Masquef ha expressat la seva queixa en una carta dirigida a l'alcaldessa Agnès Lladó.

La Junta Local de Seguretat, que es va celebrar el passat divendres 22 de juliol, comptava amb la presència del conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, per tractar temes sobre seguretat i delinqüència a la capital alt-empordanesa, un àmbit que, segons Junts, és "la principal preocupació dels figuerencs i figuerenques". El grup de Masquef lamenta que no entén el motiu de la seva exclusió de la reunió amb el conseller.

Masquef ho classifica com una falta de respecte "molt greu", i lamenta que "ni tan sols se'ns hagi informat" de la celebració de la Junta . A més, assegura que "aquesta és una tònica habitual" en el govern d'Agnès Lladó.

El líder del grup de l'oposició diu que enla carta ha recordat a l'alcaldessa que durant el seu passat govern, quan Lladó era regidora a l'oposició, sí que va ser convidada a la junta. "I no només això", afirma Masquef, "sinó que també s'hi va convidar als representants de les Associacions de Veïns, com a entitats vertebradores".

Junts per Figueres ha manifestat que considera les mesures resultants "absolutament insuficients", i apunta que se n'ha hagut d'informar a través de la premsa. Masquef fa crítica del govern de l'alcaldessa i en aquest sentit es refereix a una "falta de lideratge i sobretot falta de valentia, coratge, mà dura i tolerància zero contra les activitats delictives i incíviques". En la carta retreu a l'alcaldessa que, "d'aquella presumpta política de mà estesa que tant pregonava o de la seva intenció de mantenir reunions trimestrals amb l'oposició res de res".

Finalment, el cap de l'oposició demana, en aquesta carta, "un canvi d'actitud, més constructiva" que, segons Masquef, sumi aquells qui també representen els figuerencs i figuerenques.