Arrels del Vi ja ho té tot a punt per a la celebració de la seva 14a edició els pròxims 4 i 5 de juny, en el Parc de la Creueta de Sant Martí d’Empúries. La fira suposa una oportunitat única per descobrir els vins de l’Empordà i del territori proper.

La fira ha escalfat motors, aquest mes de maig, amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, el millor vi blanc, negre, rosat, dolç i la novetat d’enguany, millor vi insòlit. Aquesta nova categoria engloba els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits.  

El tast s’ha celebrat a la Biblioteca  del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) Empúries i hi han participat deu sommeliers que donen valor als vins de l’Empordà: Carles Aymerich del Restaurant Roca Mas Marroch de Girona; Ferran Vila, recent Campió d’Espanya de Sommeliers; Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier; Clara Antúnez, de la Gastronòmica experiències; Jordi Folgado del Restaurant Orígens de l’Escala; Patricia de Golferichs, de Comunicació Digital Vilateral; Ismael Costa, del Celler del Pont de Girona; Adrià Castells, del Kosa Bistró de Palafrugell; Carles Domínguez, del restaurant Roent de Girona i Agnès Gasull, comunicadora de vins de l’Empordà.

Dirigit per Rafael Sabadí

El tast a cegues ha estat dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l’Escala. Segons Sabadí, «de les 62 mostres rebudes en sortiran els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi d’enguany. El nostre objectiu, una vegada més, és posicionar i posar en valor la qualitat dels grans vins que es fan al nostre territori».

Arrels del Vi ofereix tast obert en copa Riedel de més de cent referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, sota els pins i vora el mar Mediterrani, la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i de comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, amb la complicitat de l’Ajuntament de l’Escala i el Consell Regulador de la DO Empordà, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la Denominació empordanesa oberta al públic general amb tretze edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona.

Experiència VIP

Enguany, la fira presenta com a novetat la possibilitat de gaudir d’una experiència VIP, Abernethy ho explica: «Arrels del Vi compta amb un públic fidel, que repeteix, recomana i l’espera any rere any i que vol gaudir de la fira dissabte i diumenge. Per a ells hem dissenyat una entrada molt especial, Arrels del Vi VIP, que inclou tota l’experiència de la fira amb entrada preferencial tots dos dies, i a més, un Tast Magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers Anna Vicens, i un exquisit menú degustació a l’Olivia Xiringuito, Gastro Beach Bar, entre altres sorpreses. L’aforament VIP és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a arrelsdelvi@gmail.com».

Vint-i-un cellers del territori i un convidat, Rosselló

A l’edició d’enguany d’Arrels del Vi, han confirmat la seva participació un total de 22 cellers, que presentaran varietats de vins d’alta gamma. Arrels del Vi 2022 comptarà amb els següents grans productors de la DO Empordà: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Vida, Masetplana, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots. També hi seran els cellers independents del territori: Celler Eccocivi, Cellers de Madremanya (Follaraïms), La Natural, Somni d’istiu i Vins de Taller, així com el celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar. Tots ells exposaran els seus productes a Sant Martí d’Empúries.