Segueix-nos a les xarxes socials:

El Club Nàutic l'Escala firma un acord de conservació amb Ocean Ecostructures

L'objectiu és la regeneració i conservació del medi marí del port i del seu entorn més proper

El Club Nàutic l'Escala firma un acord de conservació amb Ocean EcostructuresClub Nàutic l'Escala

Aquest mes d’abril, el Club Nàutic l’Escala ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa catalana Ocean Ecostructures per a la regeneració i conservació del medi marí del port i del seu entorn més proper.

En virtut d’aquest conveni, properament s’implantaran al Club quatre unitats del sistema Bioboosting System (BBS), que permet crear ecosistemes complets i regenerar hàbitats degradats.

La seva implantació a les instal·lacions portuàries del Club s’emmarca en el projecte d’investigació Seareg que està duent a terme Ocean Ecostructures i té per objectiu la regeneració a gran escala del medi marí i demostrar la viabilitat i escalabilitat de diferents tècniques de recuperació d’espècies marines desenvolupades en diferents centres d’investigació a partir de la tecnologia BBS.

Aquesta tècnica de regeneració, aplicada al Club, permet convertir-lo en un agent actiu de la recuperació de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. De fet, aquest projecte permetrà millorar les condicions ecològiques dins l’àmbit del port i del seu entorn.

Finalitzada la primera fase, s’estudiarà la viabilitat per ampliar el nombre de mòduls a sis de cara al 2023 amb l’objectiu de maximitzar la capacitat de regeneració de les instal·lacions del Club.

La signatura d’aquest acord segueix amb les línies estratègiques del mandat 2021-27 de la Junta Directiva del Club i la seva adhesió als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides. En aquest sentit, contribueix als objectius número 14, protecció de la vida marina, i el 17, aliances per aconseguir-los.

Prem per veure més contingut per a tu