Aquest mes d’abril, el Club Nàutic l’Escala ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa catalana Ocean Ecostructures per a la regeneració i conservació del medi marí del port i del seu entorn més proper.

En virtut d’aquest conveni, properament s’implantaran al Club quatre unitats del sistema Bioboosting System (BBS), que permet crear ecosistemes complets i regenerar hàbitats degradats.

La seva implantació a les instal·lacions portuàries del Club s’emmarca en el projecte d’investigació Seareg que està duent a terme Ocean Ecostructures i té per objectiu la regeneració a gran escala del medi marí i demostrar la viabilitat i escalabilitat de diferents tècniques de recuperació d’espècies marines desenvolupades en diferents centres d’investigació a partir de la tecnologia BBS.

Aquesta tècnica de regeneració, aplicada al Club, permet convertir-lo en un agent actiu de la recuperació de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. De fet, aquest projecte permetrà millorar les condicions ecològiques dins l’àmbit del port i del seu entorn.

Finalitzada la primera fase, s’estudiarà la viabilitat per ampliar el nombre de mòduls a sis de cara al 2023 amb l’objectiu de maximitzar la capacitat de regeneració de les instal·lacions del Club.

La signatura d’aquest acord segueix amb les línies estratègiques del mandat 2021-27 de la Junta Directiva del Club i la seva adhesió als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides. En aquest sentit, contribueix als objectius número 14, protecció de la vida marina, i el 17, aliances per aconseguir-los.