Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La població ucraïnesa necessita ajuda. Què podem fer des de l'Alt Empordà?

La població ucraïnesa necessita ajuda. Què podem fer des de l'Alt Empordà?Borja Balsera

L'Ajuntament de Figueres ha creat el Comitè de Coordinació per la situació a Ucraïna. L'objectiu és coordinar les diferents accions de solidaritat i suport al poble ucraïnès així com gestionar l'arribada de persones refugiades a la ciutat. El Comitè està format per l'Ajuntament de Figueres, la Fundació Salut Empordà, Càritas, Creu Roja, Col·legi d'Advocats i membres de la comunitat ucraïnesa, amb la participació de la Generalitat. L'atenció s'organitza en dues fases: una atenciód'arribadaode primera acollida, per poder detectar les necessitats immediates i, en una segona fase, donar resposta a la resta de necessitats.

Com enviar ajuda a Ucraïna

Davant la voluntat de la ciutadania d'oferir suport a la població afectada pel conflicte, el Govern de Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d'organitzacions internacionals, destaca que la manera més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a entitats especialitzades que ja treballen sobre el terreny.

Es pot contactar amb l'Ajuntament de Figueres a través del correu alcaldia@figueres.org o al telèfon 972 03 22 00.

Des del municipi de Roses, el dimarts 15 de març, més concretament, des de la planta d'envasat de pescadors, sortiran dos palets de fumet cap a Ucraïna, amb l'ajuda del projecte Hambre Cero. L'organització ha rebut el missatge que "el més adient és enviat un palet del mateix producte perquè és més fàcil a l'hora de repartir-ho al camp de refugiats". Per això, s'han proposat d'enviar-hi, també, un palet d'arròs. Aquells que vulguin col·laborar-hi poden anar a la planta d'envasat:

  • Dissabte 12 de març (durant tot el dia)
  • Dilluns 14 de març (durant tot el dia)

També es poden fer aportacions econòmiques.

Sol·licituds d'informació i acolliment

  • Telèfons: 012
  • 00 34 93 214 21 24 des de l'estranger (inclou atenció en ucraïnès)
  • Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, atenció relacionada amb catalans a la zona en conflicte: emergencies.exteriors@gencat.cat
  • Acolliment de persones/famílies refugiades i/o oferiment d'habitatge: enviar un correu a comiteacollida.igualtat@gencat.cat amb el títol Oferiment Ucraïna
  • Acolliment a menors refugiats no acompanyats: enviar un correu a icaa.dso@gencat.cat
Prem per veure més contingut per a tu