El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest divendres, 18 de febrer, les obres de la futura comissaria de Mossos d’Esquadra a la Jonquera, que ha de substituir l’actual edifici provisional i prestarà servei a 13 municipis de l’Alt Empordà (La Jonquera, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Espolla, Rabós, Mollet de Perelada, Masarac, Biure, Darnius, Maçanet de Cabrenys, La Vajol i Agullana). Les obres, pressupostades en 3.004.819€, han començat aquest mes de febrer i està previst que finalitzin a finals del 2023.

En declaracions als mitjans, Elena ha assegurat que "dotar aquesta zona estratègica d’una comissaria amb un número d'agents rellevant permetrà tenir la dotació necessària en un lloc estratègic, en un espai que permetrà una mobilitat òptima”El titular d’Interior ha recalcat que serà “un equipament de país perquè el lloc estratègic així ho reclama, però també pel territori perquè la nova comissaria permetrà servir a la comarca i alliberarà de molta feina a la de Figueres”. “Això permetrà més presència i més proximitat”ha explicat el conseller.

El titular d’Interior ha posat en valor que “la feina del cos de Mossos d’Esquadra és múltiple, hi ha moltes gestions i moltes activitats, però n’hi ha una que és molt important: la proximitat, ser a prop de la ciutadania”.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que “hi ha una feina central que és molt necessària, com la investigació o la informació, però que treballen al servei de les unitats que estan al costat de la gent, per poder-se sentir acompanyats”.

El conseller Joan Ignasi Elena ha fet una visita d'obres al solar on es construeix la nova comissaria dels Mossos de la Jonquera DEPARTAMENT D'INTERIOR

La nova comissaria

El solar on s’està construint l’edifici està situat al carrer Andalusia cantonada amb la rotonda de la carretera N-II, en un vial de nova creació, i consta de dos volums, amb una superfície construïda de prop de 1.564 m2.

El primer dels blocs acollirà l’àrea d’oficines i zones de la comissaria destinades a l’atenció a la ciutadania. El segon bloc estarà compost per la zona de serveis dels mossos. L’edifici també consta d’un soterrani on s’ubicaran les àrees d’accés més restringit, l’aparcament i la zona de detinguts.

La nova comissaria estarà construïda per tal d’aprofitar al màxim la llum solar i la ventilació dels espais per tal d’aconseguir entorns còmodes i funcionals. A més, la construcció també disposarà d’una zona verda adjacent.

La nova comissaria estarà construïda per tal d’aprofitar al màxim la llum solar i la ventilació dels espais Mairena Rivas

A l’espai fronterer de l’Alt Empordà, excepte Portbou, trobem uns 40 quilòmetres de passos fronterers principals i secundaris molt transitats que depenen de la seguretat ciutadana de la Jonquera. Mossos d’Esquadra assumeix el 80% de les competències dels 4 cossos estatals que treballen en aquesta zona amb les unitats de seguretat ciutadana, protecció civil, ordre públic, trànsit, policia administrativa, investigació, policia judicial ordinària, i nivell 2 i 3 trànsit dins del nucli urbà de La Jonquera.