Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres obre la convocatòria per 25 horts urbans durant el període de 2022-2026

El termini per presentar instàncies serà fins el proper 26 de gener de 2022

Figueres obre la convocatòria per 25 horts urbans durant el període de 2022-2026Ajuntament de Figueres

Vint-i-cinc horts urbans tornen a estar a disposició dels veïns de Figueres que ho sol·licitin i compleixin les condicions, per tal de ser utilitzats durant els propers quatre anys.

Les bases de la convocatòria per optar a gestionar un hort urbà a la ciutat de Figueres ja estan publicades al BOP i el termini per presentar instàncies serà fins el proper 26 de gener de 2022. Aquesta convocatòria comprèn el sorteig de 25 horts urbans distribuïts en 5 tipus de participants i atorgarà una llicència municipal d’ús per als pròxims 4 anys:

  1. Tres parcel·les es destinaran a entitats figuerenques sense ànim de lucre
  2. Una parcel·la es destinarà a centres educatius
  3. Set parcel·les es destinaran a persones de més de 60 anys
  4. Set parcel·les es destinaran a persones a l'atur
  5. Set parcel·les es destinaran a la resta de veïns

Pel que fa als requisits per a les entitats, hauran d'estar inscrites en el registre municipal d’entitats i associacions de l’Ajuntament de Figueres, tenir entre les seves finalitats la naturalesa pedagògica, terapèutica o d’inserció social. Els centres educatius han d'estar ubicats a la ciutat i han de ser públics. Ambdós grups han de presentar un projecte de gestió de l’hort durant 4 anys.

Pel que fa als requisits per a persones a títol individual, a més del requisit de cada grup (majors de 60 anys, en el cas del grup 3, o registrats a l'atur, en el cas del grup 4), les persones que vulguin optar no poden tenir cap hort en propietat o arrendament (ni qui ho sol·licita ni cap membre de la unitat familiar), han d'estar empadronats a Figueres amb un mínim d’un any abans de la data de publicació de la convocatòria, i no poden tenir informes negatius de convocatòries anteriors ni deutes pendents amb l’Ajuntament.

El sol·licitant només podrà presentar una sol·licitud per grup i convocatòria. O sigui que si es presenta al grup 3, no es pot presentar sol·licitud per al grup 4 o 5. Les instàncies es poden presentar a través de la pàgina web de l'Ajuntament www.figueres.cat. Una vegada esgotat el termini per presentar sol·licituds (26 de gener) i acabat la comprovació de documentació, es farà pública la llista definitiva d’admissions al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i al web de la corporació. Es determinarà la data i lloc en que tindrà lloc el sorteig públic, i, segons el resultat del sorteig, es formalitzaran les adjudicacions de les llicències d’ús privatiu de parcel·les d’horta municipal.

Prem per veure més contingut per a tu