Segueix-nos a les xarxes socials:

L'empordanesa Montserrat Vilà ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Recerca

La científica de Selva de Mar ha estat reconeguda amb el guardó Alejandro Malaspina del 2021 del Ministeri de Ciència i Innovació

L'empordanesa Montserrat Vilà ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Recerca

El Ministeri de Ciència i Innovació ha atorgat els Premis Nacionals de Recerca 2021 a deu investigadors destacats, entre els quals hi ha Montserrat Vilà Planella, de la Selva de Mar, la qual ha estat guardonada amb el Premi Nacional Alejandro Malaspina a l’àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Naturals.

La professora de recerca de l’Estació Biològica de Doñana (EBD-CSIC) Montserrat Vilà Planella (Figueres, 1965), ha rebut aquest guardó per les seves contribucions al camp de l’ecologia de les espècies exòtiques invasores i la seva aplicació a la conservació d’ecosistemes. Els estudis s’emmarquen en la biologia de la conservació i els efectes del canvi global en ecosistemes mediterranis, principalment en els factors que determinen la invasió per espècies introduïdes.

Creats el 1982, aquests premis són el reconeixement més important d’Espanya a l’àmbit de la investigació científica. Tenen com a objectiu reconèixer el mèrit d’aquelles persones investigadores espanyoles que estan fent una tasca professional destacada de rellevància internacional en les àrees d’investigació i camps científics respectives, i que contribueixen excepcionalment a l’avenç de la ciència, al millor coneixement de l’ésser humà i la seva convivència, a la transferència de tecnologia i al progrés de la humanitat. El premi té una dotació econòmica de 30.000 euros per a cadascuna de les categories.

Prem per veure més contingut per a tu