El CAP Ernest Lluch de Figueres ha estrenat la nova planta baixa de l’edifici, ampliada i renovada després d’uns treballs de reforma que han durat 10 mesos. Les obres han servit per crear nous espais per als usuaris i per als professionals, per guanyar amplitud i millorar l’accessibilitat al centre, a més d’ampliar la zona d’Urgències i d’Atenció Continuada i de renovar l’àrea d’Atenció a la Ciutadania.

Mentre han durat les obres no s’ha aturat l’activitat assistencial, que ara s’ha tornat a distribuir a totes les dependències de l’edifici, situat al carrer de la Tramuntana de la capital alt empordanesa.

S’ha creat una nova Àrea Administrativa i s’ha construït un nou espai per a l’atenció de la demanda aguda, amb nous boxs i tres consultes d’atenció continuada. L’espai d’atenció urgent té ara un circuit diferenciat de la resta de visites programades al CAP. Al seu costat, s’hi ha habilitat el nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i també s’han creat nous boxs per a la realització d’espirometries i retinografies.

Després d’aquests treballs de modernització, les persones usuàries del centre hi trobaran notables millores ―tant pel que fa a l’accés a l’edifici com a l’atenció al taulell i la nova sala d’espera, que ha guanyat amplitud i comoditat. Els professionals també guanyen en confort gràcies als nous espais polivalents i de descans i a la reforma de l’Àrea Administrativa.

Les obres han tingut un cost de 420.180 euros.

El CAP Ernest Lluch ja va viure una reorganització d’espais el juliol de 2018 quan es va inaugurar el nou CAP Dr. Josep Masdevall Terrades a Figueres. La posada en marxa d’aquest nou equipament també va suposar el desmantellament del CAP Figueres Sud, que s’havia creat 11 anys abans en una construcció prefabricada.

Amb la posada en marxa del CAP Dr. Josep Masdevall Terrades, el CAP Ernest Lluch ja va recuperar espai (perquè tota l’atenció pediàtrica es va traslladar al nou CAP), fet que va permetre descongestionar les consultes i facilitar l’organització de visites. Les obres que ara s’hi han dut a terme han servit per modernitzar l’edifici i per canalitzar millor els circuits de pacients.