El procés de Pressupostos Participatius de Peralada, que destinarà 40.000 euros dels comptes municipals a accions proposades i triades pels vilatans i les vilatanes, és a la seva fase final.

Un cop revisades pels tècnics municipals les 270 propostes en fase inicial, i després de comprovar que són realitzables tècnicament i legalment, el 7 de juliol passat es va dur

a terme el taller Top10!

Del taller en resultaren escollides les 10 propostes finalistes:

  1. Pista de pàdel a la zona poliesportiva
  2. Bike park (lloc a determinar)
  3. Millora del pont de les Passeres Altes
  4. Construcció d’un rocòdrom a la zona poliesportiva
  5. Construcció de dues pistes de petanca a Vilanova de la Muga
  6. Instal·lació de fonts en diversos punts del municipi
  7. Eliminació de barreres arquitectòniques en diferents punts del municipi
  8. Jocs infantils naturals al parc del carrer Aragó
  9. Tirolina al parc infantil de Vilanova de la Muga
  10. Plafons informatius a diversos indrets

La fase de votació s’inicià el passat 20 de setembre i durarà fins al proper 10 d’octubre. Poden votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, en línia (http://participa.peralada.cat) o físicament a les urnes instal·lades al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, al restaurant el Centre de Peralada i al centre cívic la Sala de Vilanova de la Muga.

Es podran escollir fins a 3 propostes, els detalls de les quals es poden consultar al mateix web. Al llarg de l’any 2022, s’executarà segur la proposta més votada. En funció de l’import de la proposta més votada, s’executaran o no alguna/algunes de les altres 9, fins a esgotar els 40.000 euros.

Miquel Brugat, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Peralada, es mostra molt satisfet de la bona rebuda i de l’índex de participació en aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius, impulsat des de l’equip de govern amb el suport de la Diputació de Girona.