Les obres de condicionament del tram de Via Verda que va de la desembocadura de la Muga fins al sector Montseny d’Empuriabrava avancen a bon ritme, segons ha informat l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Els treballs els fan conjuntament el Ministeri per a la Transició Ecològica, que s’ocupa d’executar una tercera part de la rehabilitació, i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i el Consorci de les Vies Verdes, que s’encarreguen de les dues terceres parts restants.

Aquestes actuacions consisteixen en la restauració i consolidació dels diferents elements que hi ha al llarg del poc més d’un quilòmetre de recorregut, i preveuen l’estabilització de talussos, la substitució de la tanca de fusta, la gestió d’escorrenties i drenatges, les estructures de contenció i la reparació dels paviments que hi ha a la pista.

El condicionament de la Via Verda al seu pas pel terme municipal de Castelló d’Empúries té un pressupost de 750.000 euros. Les obres es van compaginant amb l’ús que en fan les persones que freqüenten aquest espai. Els arranjaments es van fent d’una manera que quedin tots els accessos oberts menys el que s’està rehabilitant a cada moment, per causar les mínimes molèsties.