La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 9.147 euros a l’Ajuntament de Pau per poder continuar amb les tasques d’eliminació dels cinc tipus de cactus invasors detectats al nord del municipi, que són a la zona limítrofa amb el Parc Natural del Cap de Creus.

Al nord del terme municipal de Pau, es van detectar fins a cinc espècies de cactus invasors, a tocar del Parc. Es tractava de dos tipus de figueres de moro i tres espècies que poden arribar als dos metres d’alçada. Aquests cactus arribaven a ocupar gairebé 5.000 metres quadrats i, a causa del seu caràcter invasor, amenaçaven d’expandir-se cap al Parc, posant en perill la vegetació autòctona.

Durant la tardor de l’any passat, un grup de voluntaris de la Fundació Altem de Figueres va desenvolupar les tasques de retirada i eliminació d’aquests cactus invasors. Majoritàriament, l’extracció d’aquestes espècies es va fer de manera mecànica, però, també, es va aplicar el control químic.

Enguany, és previst iniciar una segona fase del procés d’eliminació del cactus. Serà, però, després del període estival, que comptarà amb un nou ajut de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona, la qual finançarà el 90 per cent del cost de l’actuació al terme municipal de Pau.