L’Ajuntament de Bàscara promou la transformació de la carretera N-II amb el «project test» d’enjardinament dels parterres que hi ha a banda i banda de la carretera. Aquesta és una de les accions programades de Viles Florides i que té per objectiu proporcionar espais agradables i saludables i, d’aquesta manera, millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

«Els parterres anaven quedant deixats i va aparèixer l’oportunitat d’entrar al projecte de Viles Florides», explica l’alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, segons el qual volen passar a posar testos als carrers i anar engrandint aquest projecte. «Aquest ha sigut el primer pas que hem dut a terme», segueix explicant Saurina. Bàscara s’ha afegit a d’altres municipis de l’Alt Empordà, que fa temps que formen part del projecte que promou els espais verds.

El consistori pretén, abans de finals d’aquest any 2021, donar més contingut a aquest projecte, que «agrada molt a la gent del poble», segons el batlle. El projecte test va un pas més enllà i busca la implicació i participació dels veïns en el manteniment i la cura dels testos.

Precisament, diumenge passat es va celebrar el 30è Concurs de flors silvestres de Bàscara. Aquest any, s’han premiat amb xec bescanviables en els establiments del municipi per al primer, segon i tercer premi de rams i treballs manuals fets amb flors silvestres. Els altres treballs i rams van rebre tots un mateix obsequi.