Aquesta setmana han entrat en funcionament els mòduls de wc's de les platges i espais de gran afluència de públic de Roses. El servei ofereix 5 equips de lavabo automàtics i autorentables que funcionen les 24 hores del dia i altres 3 mòduls de majors dimensions amb servei de neteja i vigilància a càrrec d’operaris, amb horari ininterromput de 10 a 20 h.

Després de més d’un any de tancament amb motiu de la pandèmia, l’empresa municipal Rosersa torna a oferir el servei de lavabos automàtics en diferents punts del municipi que compten amb una important afluència de persones, especialment durant els mesos d’estiu. Concretament, s’han posat en funcionament els serveis de wc automàtics ubicats al pàrquing de l’Hotel Marítim, al passeig Beas de Segura, a la rambla Riera Ginjolers, al pàrquing de la ronda Miquel Oliva i Prat i a la zona esportiva. Funcionen ininterrompudament durant les 24 hores del dia i tenen un preu de 0,20 €.

D'altra banda, des del passat diumenge 16 de maig i fins a mitjans d’octubre, estan operatius els tres mòduls wc gratuïts situats a la platja de la Perola, a la platja Nova (davant del monument al pescador) i a la platja de Santa Margarida (a l’alçada de la Travessera de la Gola de l'Estany). Cadascun d’aquests mòduls està dotat de 4 wc, un habilitat per a persones amb mobilitat reduïda, el seu horari d’obertura és de 10 a 20 h, compten amb personal de neteja i són gratuïts.

Aquests serveis compten amb una gran demanda i ús, sobretot en època estival. Durant els 5 mesos de funcionament de l’any 2019, el mòdul de la platja de la Perola va rebre un total de 32.355 usuaris, 89.477 el de la platja Nova, mentre que el de la platja de Santa Margarida va rebre 31.802 usuaris.