Òmnium Cultural organitza aquest cap de setmana una gran recollida de signatures arreu del país en favor de l’amnistia, en el marc de la campanya Amnistia. Fem-nos lliures! L’objectiu és visibilitzar el clam transversal i unitari per l'amnistia i l'autodeterminació, com un dels grans consensos de país, així com denunciar les més de 2.850 persones represaliades. Les parades seran les següents:

Dissabte 16 de gener

  • Figueres - Plaçeta Baixa Rambla de 10 h fins a les 13 h
  • L'Escala - Plaça del Mercat d'11h a 13h
  • Castelló d'Empúries - Plaça dels homes d'11h a 13h

Diumenge 17 de gener

  • Roses - Plaça del Mercat d'11h a 13h i Plaça de Sant Pere de 12h a 14h.

La voluntat de la campanya de recollida de signatures és aconseguir el màxim de suport possible entre la ciutadania de Catalunya per tal que l'Estat espanyol reconegui l'existència d'un conflicte polític a Catalunya. Un conflicte, per altra banda, que només es pot resoldre a través d'una llei d’amnistia i fent possible l'exercici del dret a l'autodeterminació. Així mateix, que aquest clam transversal de tota la societat civil per una amnistia dels presos polítics i del conjunt dels represaliats arribi amb força a Madrid, es debati al Congrés dels Diputats i s’acabi materialitzant amb una llei d’amnistia que és jurídicament viable i políticament possible.

Òmnium desplega la campanya Amnistia. Fem-nos lliures! perquè entén que l'amnistia és "l'única solució global" que abraça el conjunt dels represaliats, i que el dret a l'autodeterminació és l'única via per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.